Sven - Sven de Lang Meestersmid
9
page-template,page-template-full_screen,page-template-full_screen-php,page,page-id-9,,qode_grid_1300,overlapping_content,vss_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15869

Sven

Sven de Lang (1980, Leusden, NL) is sier- en kunstsmid. Hij volgde opleidingen in fijnmechanische techniek, lassen, machine bankwerken en werkte als leerling- en gezel smid. Gelijktijdig volgde hij tekenlessen en later masterclasses koperdrijven bij de Tsjechische Meester Prof. Alfred Habermann en organische smeedkunst in Venetië.
In 2002 werd hij toegelaten tot de Franse opleiding Meestersmid bij Les Compagnons du Devoir. Dit is de laatste fase van de opleiding tot sier- en kunstsmid in Frankrijk.
In 2003 behaalde hij zijn “Brevet de Maîtrise de Forgeron des Artes Française”.
Sven de Lang maakt kunstambachtelijke smeedwerk. Zowel traditioneel als hedendaags. Voor binnen en buiten. Hij restaureert, herstelt en vernieuwd alle soorten smeedwerk op historisch verantwoorde wijze. Hij is als enige smid toegelaten tot de Nederlandse afdeling van de International Art Restorers Association (ARA).
Dat is waarschijnlijk het sterkste kenmerk van Sven de Lang. Hij beheerst zijn vak in de volle breedte en voelt er niets voor zich in een bepaalde richting te specialiseren. Een spectaculair hekwerk, inclusief verguld drijfwerk of een eenvoudig ‘geheng’ voor een gerestaureerde boerenschuur, een bronzen gesmede dahlia als ornament op een graf of modern smeedwerk in de gevel van een HEMA filiaal. Hij maakt het allemaal met passie en liefde.